Proč použít KVH hranoly

KVH je zkratka pro typ dřevěnných hranolů, která pochází z německého slova Konstruktionsvollholz. Anglický název pro stejný kus dřeva se u nás příliš nepoužívá, ale pokud budete hledat KVH hranoly v anglicky mluvící zemi, nebo se v cizině dorozumíváte tímto jazykem, tak anglicky se KVH hranolům přezdívá Solid Structural Timber, možná by šla tedy použít i zkratka SST.

kvh hranoly

V Česku se KVH nejčastěji vyrábějí ze smrkového dřeva a mají délku 13m. KáVéHáčka existují ve dvou verzích - NSi a Si. Pevnost obou je stejná, ale liší si svou vizuální podobou. NSi se používají v průmyslu, kdežto Si jsou na pohled líbivější, proto se používají tam, kde jdou vidět – tedy například u stropních konstrukcí či venkovních pergol apod.

Hydraulický agregát? A to je proboha co?!

V životě se člověk někdy potká s věcmi, které musí vyřešit, ale nic o nich neví. Příkladem toho je vznik nové profese tzv. hodinového manžela. Nejedná se o soukromé služby, které často poskytuje opačné pohlaví právě mužům. Ženy se prostě nevyznají v instalatérství, motorech a jiných činnostech, které jsou typické spíše pro muže.

zakazkove agregaty 2

Občas se ale stane, že by se jim hodila ruka šikovného chlapa. Například, když vám najednou přestane něco fungovat tak, jak má a na internetu si vygooglíte, že potřebujete nový hydraulický agregát…V takovém případě je možná lepší googlit dál a najít odborný web, který nabízí hydraulické agregáty a tamní profesionálové vám rádi poradí i telefonicky, aby jste měla jasno, co vlastně po hodinovém manželovi budete potřebovat.

Zbavte se náletů hmyzu

S momentálním příchodem silných tepelných podmínek přichází i nepříjemné starosti. Náhlý “blitzkrieg” život znepříjemňujícího hmyzu skrze naše okna je jednou z nich. Od mírně otravné mouchy po krev v žilách zvedající a především vysávající komáry - prostě se tomu nevyhnete. Tedy za předpokladu, že si nepořídíte sítě proti hmyzu. Ty jsou přirozenou a hlavně efektivní ochranou před jakýmkoliv hmyzem.

Číst dál: Zbavte se náletů hmyzu