Výroba české kvalitní zmrzliny - víte, co vše za tím stojí?

Chcete se stát srdcovým zmrzlinářem ve vašem městě, vesnici nebo se jen dozvědět, proč vám tak chutná poctivá česká zmrzlina? Doby, kdy jsme museli vycestovat k moři, abychom si dali kvalitní zmrzlinu, už jsou dávno pryč. Dnes už v Česku najdeme cukrárny nabízející zmrzlinu, za kterou se budete pravidelně rádi vracet nejen celé léto, ale kdykoliv dostanete chuť na zmrzlinu. A to třeba i v zimě. Volba kvalitních surovin, správná výroba i milý úsměv prodávají.

adria zmrzlina

Kvalitní suroviny a půl práce hotovo

Výběr kvalitních surovin je rozhodně jeden z bodů, na který musí výrobci zmrzliny myslet. Nikoho v dnešní době neuchvátí chemické náhražky. Ale za to ověřený rodinný recept a volba těch nejlepších surovin pro potěšení chuťových pohárků zákazníků už ano. Vždycky se raději vydejte cestou pravých surovin při výrobě luxusní kopečkové i jedinečně točené, než byste sáhli po náhražce.

Některé ingredience se těžce shánějí, avšak ani to by výrobce rozhodně nemělo odradit. Rozdíl mezi zmrzlinou z náhražek a kvalitních surovin určitě poznáte hned na první dobrou.

Při výrobě zmrzliny nemyslete jen na sebe

V dnešní době mezi zákazníky najdeme celiaky, vegany nebo lidi s intolerancí na laktózu a na to už myslí nejedna výborná cukrárna. Při výrobě kvalitní zmrzliny lze pracovat bez lepku, tuku i mléka. Skvělá zmrzlina opravdu nestojí na těchto ingrediencích. Co taková nálož plná pravého ovoce, která vaše chuťové pohárky vystřelí až do vesmíru.

Zmzrlinářství by měl být samostatný vyučovaný obor

Co má společného výroba zmrzliny a studium oboru na vysoké škole? Mnoho. Výroba kvalitní řemeslné zmrzliny je defacto samostatný obor, který musíte pochopit, učit se o funkcích surovin, věnovat tomu spoustu času a najít si ten správný postup. Výroba zmrzliny nestojí jen na vaší vytříbené chuti, jde o souběh více faktorů. Například na využívané technologie při výrobě a vhodné podmínky by se měl zaměřit každý dobrý zmrzlinář.

Víte o tom, že i tzv. kopečkování má pravidla? Ne? Tak teď už ano. Tah se provádí vertikálně, začíná se vždy od zadní strany, jednotlivé příchutě zmrzlin se nabírají podle jejich barevnosti a tak dále. Pokud chcete patřit k nejlepším výrobcům zmrzliny v první řadě se potřebujete hodně učit, vzdělávat a získat zkušenosti. A dál je to o dostatečné přípravě a nejlepších surovinách.

Prodejce zmrzliny tedy rozhodně musí myslet na to, aby zákazníkům nabízel tu nejlepší možnou variantu vždy ze skutečných surovin, aby se rádi vraceli. A takovou pravou českou poctivou zmrzlinu a gelato nabízí Adria Gold. Jednoduše radost ochutnat.