Využití hydraulických systémů u nákladních automobilů

hydraulicke systemy

Nákladní automobilovou dopravu výrazně ovlivnily hydraulické systémy, které se postupně staly nedílnou součástí každého takového vozu. Při nakládání a vykládání přepravovaného zboží podstatně zrychlují celý proces a ulehčují tak práci řidičům i nakládačům.
Hydraulické systémy provádí přenos tlaku a kroutícího momentu. Základním komponentem každého systému je hydrogenerátor, který je spojený s převodovou skříní, spojkou či motorem. Výkon je přenášen na hydraulický píst nebo hydromotor, které pohání odlišné typy agregátů, ať už to jsou navijáky, kompresory, případně čerpadla nebo dmychadla.

Wear pro motorkáře

Každý, kdo je správný motorkář, má ve své skříni i několik kousků motorkářského oblečení. Začíná to helmou, bez které se žádný jezdec neobejde a její výběr by se neměl podceňovat. Už mnoha lidem zachránila život. Další m kouskem je bunda. Měla by být z velmi pevného materiálu, stejně jako kalhoty. Na namáhaných místech bývá vyztužená a neprofoukne ani při rychlé jízdě. Kalhoty jsou na tom stejně jako bunda, kolena jsou vyztužená, aby chránila klouby. Poslední, ale neméně důležitou součástí jsou boty na motorku. Bez nich nevyjíždějte na cesty, protože stačí neopatrný pohyb, špatné obutí a katastrofa je na světě. Myslete na sebe i své okolí a nepouštějte se do žádných experimentů.

Industriální pneu?

industrialni pneuCo si představíte pod pojmem industriální pneu? Skrýva se zde široká škála typů pneumatik na všechny možné stroje. Do této kategorie spadají pneumatiky pro industriální traktory (traktory, které nepracují na poli), pro kolová rýpadla, víceúčelové stroje, tedy bagry, pro vysokozdvižné vozíky či nakladače.

Číst dál: Industriální pneu?

traktorové pneumatiky levně

Vybrat pneu na traktor je nelehký úkol

Traktor slouží k usnadnění práce v zemědělství, ale s obsluhou traktoru souvisí také spousta starostí. Musíte obstarat všechny provozní kapaliny, kontrolovat stav motoru a v neposlední řadě byste se měli zaměřit na pneumatiky. Při výběru traktorových pneumatik levně si dávejte pozor na několik vlastností pneumatik. V dnešním článku se podíváme, jak takové pneumatiky vybírat.

Číst dál: Vybrat pneu na traktor je nelehký úkol